Intresserad börja rida hos oss?
Skicka en förfrågan direkt till ridskolan

Klä dig rätt för ridning

Hjälm

Hjälmen måste vara godkänd (CE - märkt)och sitta bra. Ridskolan har hjälmar till utlåning.

Stövlar/skor

Det är viktigt att ha rätt på sig på fötterna. Skon eller stöveln ska nätt i foten och en slätmönstrad sula. Detta för att minimera riken för att fastna i stigbygeln. De skall också ha en låg klack för att man inte ska kunna få foten genom stigbygeln. Skilj på ridsko och stallsko. En vanlig nätt gummistövel med låg klack går alldeles utmärkt att använda. Det allra bästa att rida med är dock en ridstövel av gummi-, konstläder- eller läder. Om du rider i sko bör du komplettera den med shortchaps eller stövelskaft.

Säkehetsväst är en bra investering när du bestämt dig för att fortsätta rida. Den är mycket lämplig vid hoppning och uteridning. Ridskolan har ett begränsat antal västar till utlåning.


Väst krävs för samtliga juniorer vid deltagande på tävling, både på Blåbärs- och Klubbnivå

Övrig klädsel

Långt hår skall vara uppsatt. Örhängen, piercing mm är direkt olämpligt vid all hästhantering då man kan skada sig rejält om tex hästens svans fastnar i smycket och drar loss det. Byxorna bör utan sömmar på insidan och ej vara prassliga eller hala. På överkroppen ska du helst inte ha för bylsiga kläder. Tröjan måste täcka axlarna, linne är alltså inte tillåtet. Handskar är lämpligt att ha vid ridning.

Väl mött till en lärorik och säker ridutbildning!