Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Bästa medlem

Den 25 maj 2018 träder den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft. Syftet är att säkerställa skyddet för fysiska personers personuppgifter. Fysiska personer ska få större kontroll över sina personuppgifter samtidigt som föreningar och företag bara behöver förhålla sig till ett enda regelverk när de bedriver verksamhet i flera EU-länder. Enligt förordningen är personuppgifter alla information om en identifierbar fysisk person
Lagrade uppgifter

De uppgifter som lagras är namn, personnummer, adress, telefonnummer, e-postadresser, anhöriguppgifter, fakturerings- och betalningsuppgifter. Dessutom kan uppgifter om medlemskap, lektions- och kursbokningsuppgifter komma att lagras. Statistikuppgifter om antal ridna lektionstillfällen, antal teori tillfällen och antal avbokningar samlas även in för planering och rapportering av hur väl verksamheten fungerar.

Informationen om dina personuppgifter kommer, om inte från dig själv, från import av Riksidrottsförbundets IdrottOnlines register. Vi är också ålagda att exportera uppgifterna om ditt namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress tillbaks till Riksidrottsförbundets IdrottOnline för våra LOK-stödsansökningar, för att du ska kunna få tidningen Häst & Ryttare från Ridsportförbundet samt för rapportering av vårt medlemsantal.
Ändamålet med lagringen

De uppgifter som finns lagrade hos oss kommer endast att användas för vår administration, utskick av meddelanden och nyhetsbrev, för statistik och för rapportering till IdrottOnline/Ridsportförbundet.

Om du inte vill ha våra nyhetsbrev kan du mejla This is a mailto link eller be personalen på ridskolan att spärra vidare utskick.
Radering av uppgifterna

Om eller när vår kund/medlemsrelation upphör kommer dina personuppgifter att raderas.

Du kan också när som helst under vår kund-/medlemsrelation återkalla samtycket och få dina lagrade personuppgifter raderade. Men vi kommer då av praktiska skäl behöva avluta vår kund/medlemsrelation eftersom hanteringen av de administrativa uppgifterna blir för stor, osäker och dyr för oss att hantera.

Lagrade uppgifter kommer alltid att sparas upp till 1 år efter det att vår kund/medlemsrelation har avslutats eftersom vissa av dessa uppgifter krävs för rapportering till IdrottOnline/Ridsportförbundet om LOK-stöd, medlemsantal etc. Dessutom kommer fakturor och bokföringsunderlag för dina faktura-/betalningsuppgifter att lagras i minst 7 år vilket svensk bokföringslag kräver.

Vi förbehåller oss dock rätten att behålla uppgifterna om dessa är väsentliga för en juridisk process.

Dina övriga rättigheter

Om någon/några av dina lagrade personuppgifter är felaktiga har du alltid rätt att få dem rättade.  Du har också rätt att utan avgift och inom en månad få ett registerutdrag över dina uppgifter från oss. Eftersom vi kan inneha personer med skyddad identitet krävs dock att du är känd av ridskolans/klubbens personal eller att du kan identifiera dig vid begäran av registerutdrag.


Tveka inte att höra av dig om du har frågor och funderingar kring vår behandling av personuppgifter. Kontakta oss då på This is a mailto link

 


Med vänliga hälsningar

Kicki Wettersten                                   Lotta Almqvist
Ordförande Haningebygdens RF         Ridskolechef Västerhaninge Ridskola 

Uppdaterad: 21 MAJ 2018 17:04 Skribent: Christin Wettersten
Epost: Adressen Gömd

Stöd Haningebygdens Ryttarförening 

när du handlar på nätet.

 561182_295997613811978_177592818_a

 

 

 

 

Postadress:
Haningebygdens RF - Ridsport
Blåkulla Gård
13741 Västerhaninge

Kontakt:
Tel: 070-611 77 23
E-post: This is a mailto link

Se all info